Şcoala Publică de Limba Română din Kitchener de la Forest Heights Collegiate Institute este gratuită şi deschisă tuturor copiilor cu vârste între 4-14 ani.

Scoala de limba romana este o initiativa educationala, in cadrul careia se studiaza limba romana ca limba straina si se sustine promovarea valorilor romanesti in spatial Canadian. Cursurile sunt oferite de catre Inspectoratul Scolar Public, aprobate de Ministerul Educatiei in cadrul programului de Limbi Straine Internationale. Cursurile sunt deschise tuturor doritorilor de a studia limba romana, mai exact copiilor cu varste cuprinse intre 4-14 ani, avand posibilitatea de a oferi cursuri cu credite si elevilor de liceu.

In cadrul scolii, lectiile sunt adaptate si se pliaza pe nivelul de cunostinte al elevilor. Activitatea la clasa se desfasoara pe grupe cu materiale, exercitii si proiecte de lectie specifice fiecarui grup, lectiile fiind insotite de material didactic reprezentativ.

Fiind cu preponderenta o scoala de limba se insista in primul rand pe studiul limbii romane (incepand cu notiuni de fonetica, studiul alfabetului, scrierea si citirea literelor, vocabular, gramatica, semantica si comunicare), promovandu-se, de asemenea, elementul romanesc cu tot ceea ce implica el (cultura, literatura, folclor si traditii romanesti, notiuni generale de istorie si geografie).

Frecventand scoala, copii vor dezlega taina abecedarului, vor descoperi lumea minunata a poeziilor lui Eminescu, a personajelor lui Caragiale, vor asculta povestile lui Ispirescu, vor afla de peripetiile lui Nica, Goe si Ionel si vor lega prietenii statornice.

Pe viitor, speram intr-o implicare a cat mai multor romani in ambele programe oferite de scoala si va asteptam sa veniti intr-un numar cat mai mare la cursuri.

Services

Webdesign, hosting, and server management.
Website content management.
Email service management.
Re-branding.

Scoala Publica de Limba Romana din Kitchener

Status: Offline

Tags