Radio

Written in

by

Totul a inceput in 2002 cu o intrebare: de ce nu exista o emisiune radio in limba romana care sa fie libera de interese religioase sau interese politice? Nu mult dupa, in septembrie 2003, am luat decizia de a actiona. Dupa mai bine de 4 luni in care m-am luptat cu birocratia pentru a obtine licenta de difuzare si dreptul la o emisiune in limba romana, am ajuns pe frecventa.

Astfel, in februarie 2004 a avut loc prima emisiune, numita Mix Dejun editia de primavara, ce se difuza miercucri dimineata de la 7:30 la 9:00. Dupa o pauza in perioada verii, Mix Dejun editia de toamna a reinceput transmisia in octombrie, de data aceasta insa sambata dimineata de la 8:00 la 9:00.

Din 27 noiembrie 2004, odata cu alegerile din tara , emisiunea sa mutat seara, de la 18:30 la 20:00, cand pentru o zi, sa difuzat emisiunea cu tematica politica Cocktail Mix. Astfel ce a inceput ca Mix Dejun cu aproape un an in urma, sa devenit superba emisiune de radio Weekend Siesta. Aceasta sa difuzat de pe data de 4 decembrie 2004 pana pe data de 13 august 2005, cand dupa mai mult de opt luni, a incetat emisia.

Speram sa ne auzim pe viitor, si bineinteles, dorim sa va multumim voua, ascultatorilor, pentru audienta acordata pana acum!

Demomix I+II

Demomix I+II, prima emisiune, defapt demo-ul pentru emisiunea matinala Mix Dejun (Breakfast Mix) realizat in limba engleza de Alex Titeu, pe CKMS 100.3 FM, radioul Universitatii din Waterloo.

Demomix I+II a fost sa difuzat o singura data, pe data de 17 martie 2004, fiind emisiunea de proba inainte de lansarea oficiala.

Playlist-ul demo-ului a constat din:

1. Easy love – Andra – Sarutarea ta
2. News (Addicted – Vali Barbulescu – Radio21)
3. Public service announcement
4. Lumea ta (club) – Dj Project – Lumea ta
5. Cheeky Song (clubstar mix) – Cheeky Girls – Cheeky Song
6. Horoscop (Funky – Comitetul Central – Underground nights)
7. Reggae show promotion
8. Reminds me – Animal X – Revolutions
9. The other half – Voltaj – 424
10. Bad joke – Parazitii – Irefutabil
11. When we danced – Andreea ft Fabrizio Faniello – Cand dansam
12. Vreau sa beau cu prietenii – Nicolae Guta – Chef

Weekend Siesta (2005)

Weekend Siesta, emisiune romaneasca de radio apolitica si non-profit, conceputa, creata, si realizata de Alex Titeu, pe CKMS 100.3 FM, radioul Universitatii din Waterloo. Au mai participat Sebastian Tomescu (segmente speciale, Diana Prichici (fata cu stirile), Adinutza (informatii si stiri diverse), Alex Savu (Vorba lui Gheorghe, stiri), Cristina Doanca (segmente speciale), Andrei Goia (critic), si Mitza (segmente speciale).

Cea mai tare emisiune de radio adresata stundentilor si comunitatii romane din Kitchener-Waterloo!

Prima emisiune Weekend Siesta a avut loc pe 4 decembrie 2004, cand emisiunea de dimineata, Mix Dejun, sa mutat sambata seara de la 18:30 la 20:00. Dupa mai bine de opt luni, Weekend Siesta a incetat emisia pe data de 13 august 2005, motivul fiind lipsa de timp datorita programului incarcat al noului an scolar ce urma.

Cocktail Mix (2004)

Cocktail Mix, emisiune romaneasca de radio conceputa, creata, si realizata de Alex Titeu, pe CKMS 100.3 FM, radioul Universitatii din Waterloo.

Cocktail Mix sa difuzat o singura data, pe data de 27 noiembrie 2004, cu ocazia alegerilor din tara, iar dupa aceasta data urmand sa devina exceptionala emisune Weekend Siesta.

Mix Dejun II – Toamna (2004)

Mix Dejun editia de toamna, emisiune romaneasca de radio apolitica si non-profit, conceputa, creata, si realizata de Alex Titeu, pe CKMS 100.3 FM, radioul Universitatii din Waterloo. Au mai participat Alex Savu (Vorba lui Gheorghe, stiri), si Cristina Doanca (segmente speciale).

Cea mai tare emisiune de dimineata adresata comunitatii romane din Kitchener-Waterloo. Doar aici puteti asculta ultimele stiri din tara alaturi de anunturi si evetimente locale. Treziti-va alaturi de noi cu cea mai buna muzica romaneasca. Noi va oferim ceea ce altii nu pot. Ascultati-ne in fiecare dimineata de sambata de la 8:00 la 9:00 la CKMS 100.3 FM Radio Waterloo.

Prima emisiune Mix Dejun editia de toamna a avut loc pe 23 octombrie 2004, o continuare a emisiunii Mix Dejun editia de primavara, si se difuza sambata dimineata de la 8:00 la 9:00. Dupa aproximativ o luna, Mix Dejun editia de toamna a incetat emisia pe data de 20 noiembrie 2004, datorita faptului ca sa trecut la o emisiune de seara.

Mix Dejun I – Primavara (2004)

Mix Dejun editia de primavara , emisiune romaneasca de radio apolitica si non-profit, conceputa, creata, si realizata de Alex Titeu, pe CKMS 100.3 FM, radioul Universitatii din Waterloo. Au mai participat Alex Savu (Vorba lui Gheorghe, stiri), Dragos Popa (omu’ cu sportu’), Cristina Doanca (segmente speciale), si Andreea Savan (reclama).

Cea mai tare emisiune de dimineata adresata comunitatii romane din Kitchener-Waterloo. Doar aici puteti asculta ultimele stiri din tara alaturi de anunturi si evetimente locale prezentate impreuna cu Alex Savu. Treziti-va alaturi de noi cu cea mai buna muzica romaneasca. Noi va oferim ceea ce altii nu pot. Ascultati-ne in fiecare dimineata de miercui de la 7:30 la 9:00 la CKMS 100.3 FM Radio Waterloo.

Prima emisiune Mix Dejun editia de primavara a avut loc pe 7 aprilie 2004, si se difuza miercuri dimineata de la 7:30 la 9:00. Dupa mia bine de trei luni, Mix Dejun editia de primavara a incetat emisia pe data de 12 mai 2004, datorita faptului ca sosise vacanta de vara.

Ce este CKMS?

CKMS este ceea ce se numeste “community radio”, adica frecventa este deschisa publicului, costurile fiind suventionate partial. CKMS este un radio afiliat cu Universitatea din Waterloo , ai carei studenti platesc o rata anuala pentru statie. Celelalte fonduri vin din diferite activitati caritabile organizate de statie. Este licentiate si controlata de Canadian Radio Television and Telecommunications Comission, ca oricare alta statie de radio.

Sunt doar 4 pozitii de administratie care sunt platite. In rest, toti realizatorii de emisiuni sunt voluntari si vin sa creze emisiuni de placere, fara a avea vreun castig material.

http://www.ckmsfm.ca

Publicitate

Tags